Etiketter

, , ,

After youDet här med att skriva en vansinnigt omtyckt bok och sedan försöka sig på en uppföljare är modigt. Det är omöjligt – med mindre en läser 2an utan att ha läst 1an – att inte jämföra dem, och ärligt talat, hur ofta vinner uppföljaren under sådana orättvisa omständigheter?

Jag tänkte faktiskt inte jämföra After You med Me Before You utan istället konstatera att det är en härlig och läsvärd bok. Lou Clark är sig lik, och ändå inte alls, för det som hände i den första boken har naturligtvis inte kunnat undgå att lämna sina spår. För att inte säga prägla hennes liv totalt.

Historien tar vid ca 18 månader efter. Lou arbetar i en flygplatspub, med en hemsk chef och ännu värre arbetsuniform. Lägenheten hon fått tack vare Will känns inte som något hem och hon har inte mycket kontakt med sin familj. Ingenting funkar. Något måste hända. Men Lou kan inte förmå sig att få något att hända. Men så händer trots allt något. En sen kväll på takterassen. En främling som knackar på dörren. Livet blir sig aldrig likt igen. Igen.

Jag tyckte mycket om After You. Moyes är duktig på karaktärer och lyckas skapa en helt egen bok i denna andra, trots att den sitter fast med navelsträngen i den första.