Taggar

,

från veganens skafferi

Det har kommit en ny vegansk kokbok på svenska: Från veganens skafferi heter den, och en är översättning från engelskan. Jag önskar att det kom lite nya svenskutgivna också, men i mellantiden är det så klart bättre med översättningar än inga nya alls (och det ena utesluter ju f ö inte det andra). Den innehåller inte precis några konstiga eller svårhittade ingredienser, och tar sig utanför den svenska husmanskostens lockelser. Delvis är det ganska basic saker som presenteras (koka råris, recept på pizzadeg och tomatsås), men den är inte egentligen någon nybörjarbok (hemsyrad kimchi, hirskroketter, tarte flambée med polenta). Det mesta ser gott ut och är snyggt , i en bok som ger en ganska skön känsla. Det är en bläddervärd mellanbok; inte för nybörjare, men inte heller avancerat, svårt eller egentligen nyskapande. Dock en del rätter som inte lagas var vecka i svenska kök, som kan vara kul att testa.