Etiketter

, , , , , , , ,

Snow Angels, Secrets and Christmas Cake

Efter den mediokra julläsningupplevelsen Christmas at the Gingerbread Cafe hittade jag denna e-bok: Snow Angels, Secrets and Christmas Cake av Sue Watson, som också hade jultema och utspelar sig i ett bageri, men är desto längre med sina 350 sidor än kortromanen.

Handlingen i Snow Angels, Secrets and Christmas Cake följer två systrar parallellt. Sam är sedan ett år innehavare till ett litet bageri. Hon har en son som går i skolan och en pojkvän som hon inte riktigt vågar komma alltför nära sedan hon för några år sedan mist sin älskade man i en tragisk olycka mitt under julhögtiden.

Tamsin å andra sidan lever i en helt annan värld. Hon är en av vad de själva kallar ”The real housewives of Chantray Lane”, som ägnar dagarna åt prosecco-luncher, partyplanering och shopping. Hennes två barn är utflugna och hennes man jobbar ständigt. Kvällen för den årliga fotningen av det ack så viktiga familjejulkortet blir hon förtvivlad av att höra att hon åter en gång ska behöva photoshop:a in mannen i bilden, sedan han inte kan ta sig från jobbet. Men det ska komma att bli mycket värre än så. När fotandet just startat ringer det på dörren och det visar sig vara två utmätningsmän. Hennes man har inte betalt deras räkningar på över ett år och nu har de kommit för att beslagta hus och bilar. Och mannen varken kommer hem eller svarar i telefon.

Tamsin står plötsligt bostadslös och får flytta hem till Sam och hennes son och deras lilla lägenhet. Samtidigt börjar Sams pojkvän tröttna på att Sam håller honom på avstånd. Medan den ena systern så smått börjar återfå fotfästet mister den andra plötsligt det hon har kärt, och det ska faktiskt till ytterligare en katastrof innan det hinner bli jul i den lilla byn.

Det är en gullig historia om systerskap, kärlek och bakverk. Den ska inte anklagas för att vara litterär eller djuplodande men det tror jag inte är vad man väntar sig baserat på omslag och beskrivning. Det är snarare mysigt julig och underhållande feelgood som funkar finfint i decembermörkret innan jul.