Etiketter

, , , ,

Tango för vilsna själarLucy Dillon har skrivit en handfull feelgood-romaner som utspelar sig i eller kring engelska Longhampton. De är alla fristående, men utspelar sig i närliggande miljöer, innehåller ofta hundar på olika sätt och har i viss mån återkommande karaktärer, även om det främst är perifert när de dyker upp i en historia annan än deras egen.

Tango för vilsna själar är lite annorlunda. Den utspelar sig fortfarande i Longhampton, men dels har den inte något utpräglat hundinslag så som övriga böcker (även om hund/ar nämns), dels känns den ö h t lite lösare knuten till de övriga. Lite efterforskningar visade också att det här inte alls är Dillons senaste bok, vilket man skulle kunna tro eftersom det är den senaste på svenska, utan hennes allra första. Känns som att hon i den här boken inte riktigt utvecklat det koncept som håller de övriga samman, eller det är min tanke efter att ha läst alla hennes böcker utom en; Walking Back to Happiness, eller Hundar, hus och hjärtats längtan som den översatts till.

Jag har uppskattat alla Dillons böcker för deras ofta bitterljuva, söta och underhållande historier. I synnerhet gillade jag The Secret of Happy Ever After för dess bokhandelstema, och A Hundred Pieces of Me för dess aningen allvarligare historia och starka huvudroll. Tango för vilsna själar når inte riktigt samma nivå som dem, och jag gillade den nog också mindre än Ensamma hjärtan och herrelösa hundar, som i sig var en söt historia. Trots det var den helt ok, och gillar man dans är den säkert extra kul. Jag kommer absolut att fortsätta läsa Dillon, men om det blir sedan länge utkomna Walking Back to Happiness, eller nya The Kindness of Strangers som kommer 2015 för tiden utvisa. Mycket annat på läslistan just nu.