Etiketter

, , , ,

Svart sommarSommarläsning har för mig de senaste åren blivit synonymt med Maria Lang-läsning. Jag har ännu ett litet förråd av hennes deckare och passar på att läsa dem så att det passar ungefär med när de utspelar sig. En stor andel av dem verkar utspela sig just under sommaren, bland annat denna med den slående titeln Svart sommar.

I Svart sommar möter vi journalisten Bettina som arbetar med en reklamkampanj för att få sommarturister till Skoga. Turisterna kommer med tur till Skoga. Turisterna har tur om de kommer till Skoga, knåpar hon fyndigt, men hennes slogans ska visa sig kusligt illavarslande.

Bettina lär känna dansk turist säger sig ha kommit till Skoga tack vare reklamkampanjen, men det är en resa som visar sig bli hennes sista. Hon hittas död i en källare, övertäckt med sågspån – mördad. När Bettina och en semestrande Christer Wijk börjar rota i danskans historia inser de att det inte var så slumpartat trots allt att hon la sin sommarsemester till Skoga. Här finns personer här som hon delar ett förflutet och mörka hemligheter med. Hemligheter som någon är villig att döda för att behålla i det dolda och förflutna.

Det är en helt ok sommardeckare det här och klart läsvärd även om varken Puck eller Eje är med. Perfekt semesterläsning för den som vill ha lättsam och snabbläst underhållning.