Etiketter

, , , , , ,

mycket-mer-an-saJag har helt glömt bort att skriva om Mycket mer än så. Jag läste den tidigt i höstas för att jag var nyfiken på Sarah Dessens författarskap, och läste då denna och lättlästa Infinity.

Det här är historien om Auden: smart och ansvarsfull tonårstjej, ambitiös elev och lojal dotter till en akademisk, och aningen bitter kvinna. Det är sommar, och Audens far frågar om hon vill komma och tillbringa lovet med honom och hans nya familj. Auden tackar ja. Det blir en chans för henne att träffa sin nyfödda halvsyster och styvmodern, som hon egentligen inte tycker så mycket om. Men till sin förvåning inser hon att hon haft fel i sin bedömning. De blir vänner och Auden börjar jobba extra på kontoret för styvmoderns klädbutik. Där gör hon sitt bästa för att undvika tonårstjejerna som jobbar i butiken, men mot sin vilja dras hon till dem och blir snart vänner också med dem. Hon lär genom dem känna Eli, som liksom Auden har svårt att sova på nätterna. Plötsligt har hennes liv förändrats totalt.

Det här är en helt ok bok: bra, men den lämnade inte jättestora spår. Jag tror den passar utmärkt till tonårstjejer, och säkert lite extra till högpresterande sådana, och kanske de som känner som om de inte riktigt passar in. Men det är också en söt kärlekshistoria och vänskapsskildring.