Etiketter

, , , ,

Otto är en noshörningJag har ärligt talat letat efter en ursäkt/chans att läsa om Ole Lund Kirkegaards barnböcker, som jag älskade som liten. Nu fann jag det i form av ett bokprat =)

Helst skulle jag vilja läsa om alla hans böcker, men den här gången blev det Otto är en noshörning, om Topper som hittar en magisk penna. När han ritar med den försvinner det han ritar eller skriver, och ännu bättre än så: det han ritar blir till verklighet. Men det förstår han inte från början, utan det blir en liten överraskning när han ritat en stor noshörning på väggen tillsammans med sin vän Viggo. Snart står en livs levande – tapetfärgad – noshörning mitt i huset. Grabbarna får fullt upp med att hindra den från att äta gardiner och möblemang. De far runt och försöker skaffa mat till den och snart är bara den ene och andre i området inblandad i noshörningsäventyret.

Kirkegaards böcker är över lag underbart roliga, och Otto är en noshörning är inget undantag. Tillsammans med sina lite skrangliga teckningar skapar Kirkegaard på något sätt väldigt danska böcker, utan att de är uttalat så. Kärt barndomsminne, detta också.