Etiketter

, , ,

Do Unto OthersDo Unto Others, den första delen i Jeff Abbotts (debut)serie om Jordan Poteet, har både bibliotekarier och biblioteksaction. Poteet, som nyligen flyttat hem till sin uppväxtstad för att hjälpa till att ta hand om sin sjuka mor, arbetar på stadens bibliotek och hamnar där i en dust om censur med en religiös dam med bestämda åsikter. Bråket blir högljutt och bevittnas av många, så när damen senare samma dag – och på plats i biblioteket dessutom – hittas mördad är det lätt att förstå vem som blir huvudmisstänkt.

På sig hade offret emellertid en lista som Poteet inser är full av ledtrådar till vem som kan ha mördat henne. Han anser sig inte ha mycket annat val än att ta saken i egna händer och rentvå sitt namn genom att sätta dit den skyldige. Det är en hel del snokande i denna lagom spännande bok som ur den aspekten är helt OK, och mer än så bibliotemana inräknade. Jordan Poteet som huvudkaraktär var dock ingen jag fattade något direkt tycke för och jag tror hellre att jag letar mig vidare bland andra bibliomysterier än att fortsätta på just den här serien. Finns ju en del att välja på.

Inte heller är det här direkt något bokbok, bibliotekstemat till trots. Böcker förekommer i bästa fall perifert och det är nästan lite svårt att tro att Poteet inte bara arbetar som bibliotekarie, utan dessförinnan dessutom var framgångsrik bokförläggare. OK bok, men inte jättemycket mer. Någon annan som läst?

Mer om Jeff Abbott och hans verk här.

Annonser