Etiketter

, , , , , ,

Death in Four CoursesDen här boken var ett kärt återseende av varmare klimat – Key West – och den snokande matkritikern Hayley Snow. I denna andra seriedel hamnar Hayley mitt i mordsmeten genom att råka på en förolyckad man som hon förgäves försöker rädda livet på. Mannen är ingen mindre än Jonah Barrows, kontroversiell matskribent och kock, och key note speaker på matjournalistikkonferensen Hayley deltar i. Ryktena går och teorierna är många bland konferensdeltagarna. Jonah hade hotat exponera flera av deras privata hemligheter på konferensen och var allmänt en inte speciellt omtyckt man, men snart påträffas ytterligare ett lik – den här gången den trevlige och populäre asiatiska matkreatören Yoshe King.

Bortsett från att ha varit på fel plats vid fel tillfälle, blir Hayley ytterligare indragen när hennes vän Eric helt plötsligt blir arresterad, misstänkt för mordet på Jonah. Och när Hayley börjar rota visar det sig att Eric och Jonah haft ihop det i det förflutna. När hans fingeravtryck dessutom visar sig finnas på mordvapnet ser det riktigt mörkt ut.

Mordhistorierna är inte det som ger den största behållningen i den här boken. De är inte väldigt spännande, men det som gör det här till mer än avslappnande tidsfördriv är helt klart allt matsnack. Det är många måltider och matspråk i beskrivningar och handling, men eftersom boken huvudsakligen utspelar sig under en konferens om matskriverier är det även en del om sådant. Foodieläsning, med en bonus för oss som någon gång besökt (eller ska besöka? Liten guide med litteraturtema här) Key West är förstås den lokala prägel både den här och An Appetite for Murder har.

Mer om författare Lycu Burdette här.