Etiketter

, , ,

The Undomestic Goddess är en bok i genren food lit (egenmyntat och möjligen endast jag som ser värdet i) och handlar om hårt arbetande advokaten Samantha Sweeting, som efter ett jobbmässigt misstag av gigantiska mått får härdsmälta och i ett töcken sätter sig på första bästa tåg ut ur London. Nånstans ute på landsbygden kliver hon av och börjar vandra runt. Hon har ingen aning om var hon är och fortfarande i ett töcken ringer hon på en dörr till ett stort hus för att fråga var hon hamnat. På något sätt tror kvinnan som öppnar att hon är ännu en kandidat till tjänsten som hushållerska som hon håller på att intervjua för, och Samantha är för förvirrad själv för att inse att kvinnan misstar henne för någon annan. Och plötsligt har hon tackat ja till jobbet – fast hon varken kan laga mat, städa vettigt och än mindre sy och stryka kläder.

Jobbet hon tagit kunde knappast vara längre från det hon är utbildad för och hon själv kunde knappast vara mindre lämpad för det. Det tar inte lång tid innan trädgårdsmästaren på stället genomskådar henne och hon är beredd att erkänna och ge upp alltihop, men samtidigt har hon ingenting att återvända till annat än skam och arbetslöshet. Och hon trivs med jobbet, i byn och med sina snälla arbetsgivare, så Samantha biter ihop och får t o m trädgårdsmästaren att hjälpa henne. Och det är egentligen då bokens äventyr börjar.

Jag tyckte att den här boken var småtrevlig och lättsam. Böcker som handlar om mat och bakning är alltid lite kul i sig, men Kinsella skriver ganska underhållande dessutom, även om det här inte tvunget är en högpoängare annars. Lagomtrevlig och lättsam underhållning.