Etiketter

, , , ,

Den här boken: Laura’s Handmade Life av Amanda Addison var verkligen en trevlig överraskning. Den är ett läsex från bokhandeln, så den har stått på min hylla sedan jag slutade där, vilket var snart ett år sedan. Bara helt tyst och i skymundan, utan att säga något om hur mysig den var.

I boken får vi följa Laura, som nyligen flyttat från London ut på den pittoreska engelska landsbygden tillsammans med sin man och deras två döttrar. Flytten har inte skett helt frivilligt från Lauras sida och hon saknar Londonlivet, sina vänner och alla vintagebutiker. Vintage är tygdesignern Lauras passion och hon går nästan uteslutande klädd i unika plagg, en del efterlämnade av modern som gått bort för en tid sedan.

Så händer det som inte får hända; familjen råkar ut för en eldsvåda och hela Lauras garderob brinner upp. Det får henne inte precis att trivas bättre i byn när hon får tillbringa den närmaste tiden i en husvagn och hennes man i en tygyurt. Men branden ger också Laura en chans att börja på nytt och släppa banden till kläderna: till modern och livet i London. Tack vare den föds en ny kreativitet, och rätt som det är verkar livet på landet inte alls lika hemskt. Plötsligt förstår man också varför varje kapitel inleds med ett par meningar med trivia om olika sorters stygn.

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den här romanen genremässigt. Det får nog räknas som chick lit, men inte typisk eller förälskelsebetonad sådan, även om kärlek också är ett tema i boken. Det handlar mer om Laura och hennes tillvaro/utveckling i ett samhälle som låter så gemytligt att man faktiskt själv blir smått sugen på att flytta dit, stadsmänniska som man är till trots.

Mycket trevlig bok, tyckte jag. Mer om den, författare Amanda Addison och hennes konst här.

Rec.ex från Sphere.