Etiketter

, , ,

Idag ett boktips signerat flickan & kakorna.

De flesta har nog någon gång sett matprogrammet Halvåtta hos mig, där fyra deltagare lagar middag till varandra och betygsätter i en tävling om ära och pengar. Tänk er då den engelska versionen av programmet (Come Dine With Me): något mindre städad och tillrättalagd; mer alkohol, mer frispråkighet, mer drama. Fast tänk er upplägget som en tävling i helgbilagan av en dagstidning istället för ett TV-program, och där har ni bakgrunden till The Saturday Supper Club av Amy Bratley.

Huvudpersonen Eve hamnar egentligen i tävlingen oavsiktligt. Hon har fullt kaos och stress med förberedelserna inför öppnandet av sitt drömcafé när pojkvännen och journalisten Joe ber henne ställa upp för att hjälpa hans kollega som fått ett återbud av en deltagare i sista minuten. Lite motvilligt går hon med på det för att hjälpa Joe och så kanske öka hans chanser att få fast jobb på tidningen. Föga anar hon då att en av de tre andra deltagarna är hennes livs stora kärlek Ethan, som lämnade henne utan förklaring 3 år tidigare.

The Saturday Supper Club är en underhållande historia med matnördig bakgrund och färgglada karaktärer. Emellanåt kan det bli lite frustrerande med mysteriet kring varför Ethan stack, men det är förstås också meningen. Det är en central del av boken, men den är också mycket mer. Det kunde varit ännu mer kring maten, men för var middagsträff får vi menyn och en del av matlagningen, och det blir också en del matnördigt kring förberedelserna av Eves café. Trevlig sommarläsning!

Mer om bok och författare här.