Etiketter

, , , ,

Jag jobbar som bekant för vissa på att läsa ut böcker som jag haft stående olästa ett bra tag. Jag deltar av den anledningen också i Hyllvärmarutmaningen, till vilken jag valt ut fem böcker jag definitivt vill försöka få läst ut innan halvårsskiftet.

Min andra hyllvärmare för säsongen påbörjade jag för flera månader sedan och har nu bestämt mig för att överge. Detta märkligt nog fast jag gillar och haft mycket nöje av den. Nicey & Wifey’s Nice Cup of Tea and a Sit Down är en bok om engelska fikatraditioner, kan man förenklat säga: om te, om biscuits – hur man nu vill översätta detta ord som innefattar både kex och kakor, om kak/kexburkar och en massa annat relaterat till detta. Det är emellanåt underbart humoristiskt skrivet och jag kan absolut rekommendera den till den som är intresserad av dylikt.

Anledningen till att jag nu överger den är att den avhandlar vissa kakor/kex och märken på lite mer detaljnivå än jag känner att jag har utbyte av. Jag har läst om en del av sorterna och övriga delar av boken med intresse, men kände att när det handlade om sorter och märken som jag aldrig smakat så hade jag fått ut vad jag ville av boken. Det är nu ingen bok som behöver, eller kanske ens ska, sträckläsas, så det är inte omöjligt att jag plockar upp den igen någon gång i framtiden. Den skulle f ö funka utmärkt som guide till aningens nördig biscuit spotting på Englandsresa.

Till boken, eller förmodligen t o m före boken, finns en sajt, där man också kan läsa mer om författarna Nicey & Wifey (som egentligen heter något helt annat). Den som är bickieentusiast kan också vilja lyssna BBC Foods Podcast på ämnet (Biscuits – A Serious Business, 120402), i vilken Nicey – Stuart Payne – f ö också deltar.

Boken är inköpt på resa i England.