Etiketter

, , , , ,

På litterära agenturen Novel Ideas sker ett mord mitt på blanka dagen. Offret är en hemlös man som har för vana att besöka agenturen dagligen. Den som hittar honom är Lila, som just påbörjat ett praktikantuppdrag där, sedan hon blivit uppsagd efter 15 år som journalist på lokaltidningen.

Att det rör sig om ett mord uppdagas ganska snart, men vem vill en hemlös man illa? Och vem var egentligen den döde mannen? Säkerligen har det inträffade inget med agenturen eller dess anställda att göra. Eller?

Buried in a Book, som är första delen in Lucy Arlingtons Novel Idea Mystery-serie är full av böcker, författare, citat och annat litterärt godis. Historien är lagom spännande och Lila en mysig och sympatisk karaktär, där hon far runt på sin gula vespa och letar ledtrådar, samtidigt som hon försöker få fast anställning och hålla styr på sin tonårige son. Den här serien läser jag gärna fler av.

Mer om Lucy Arlington – som är pseudonym för Sylvia May och Ellery Adams (författare bl a till Books by the Bay-mysterierna) – och deras hittills enda gemensamma bok här.

Boken är köpt i internetbokhandel. Önskar mig cozy-avdelning hos lokala boklådan!