Etiketter

, , ,

Det har nog inte undgått någon som följer flickan & kakorna och mina bokrecensioner där att jag älskar kokböcker. Så när det dök upp en inbjudan i inkorgen till ett kokbokssläpp i Malmö – för ovanlighets skull – och kocken/författaren dessutom var lokala stoltheten Tareq Taylor, kändes närvaron given.

Presseventet hölls i Slottsparken på Slottscaféet, som drivs av Taylor själv. Det bjöds på tre rätter ur boken, bröd och vin. Tareq berättade om arbetet med kokboken, som heter Klassiker och har husmanskoststema med fokus på att ta till vara maten vi köper.

Det lät som en riktigt trevlig kokbok och när vi fick chans att studera den lite närmare i vimlet kunde jag konstatera att den dessutom är grymt snygg, med matta foton och recept i mängder. Mycket kött och fisk, och annat ur husmanskosten som tyvärr ofta inte funkar till veganer utan en hel del omarbetning, men snyggt och inspirerande. Rätterna som bjöds på eventet vittnade, enligt utsagor från vegetarianer, kött- och fiskätana på plats, om att det dessutom lär vara smarriga recept.

Fler bokbloggare var där, bl a The Book Pond som skrivit en liten rapport här. Tack till Forma Books och Ica Bokförlag för en trevlig eftermiddag. Vi hoppas på fler Skånebaserade event!