Etiketter

, , ,

Idag på kakbloggen tipsar jag om en bok i en genre som jag (möjligen som den enda i världen) gärna kallar choc lit: en skönlitterär mysbok med chokladtema.

Chocolate Wishes av Trisha Ashley handlar om 30-nånting Chloe som driver en chokladfirma i lilla byn Sticklepond, där hon bor och umgås med barndomsvännerna Poppy och Felix. Chloe har i många år tagit hand om sin lillebror, sedan deras mor stuckit och ingen riktigt vet vilka deras pappor är. Det har inneburit vissa uppoffringar för Chloe, som är singel utan hopp om kärlek. Eller egentligen inte alls faktiskt, för runt henne finns inte mindre än tre potentiella livspartnerkandidater: ungdomskärleken Raffy, som plötsligt dyker upp som byns nya präst, Felix som är den där klassiska goda vännen som egentligen kanske vill något mer, och så David som Chloe för några år sedan sånär gifte sig med. Vem är egentligen Chloes sanna kärlek?

Jag hittade boken av en slump i en second hand-affär i Oxford och plockade pga chokladtemat upp den som lättsam reselektyr, och som det funkar den finfint. Mer om boken här. Fler böcker med chokladtema här.

Annonser